Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ!

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ), την όποια ως ΜΑΡΚΣ ΕΑΑΚ καταγγέλλουμε και δεν αναγνωρίζουμε, η φασιστική επίθεση που δέχθηκαν μέλη του φοιτητικού συλλόγου και αγωνιστές της ΕΑΑΚ που εξέφραζαν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, μένει ατιμώρητη και συγκαλύπτεται από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

Καταγγέλλουμε τη ΔΑΠ, το δεξί χέρι της διάλυσης-επιχειρηματικοποίησης-εντατικοποίησης των σχολών μας, γιατί για άλλη μια φορά δείχνει το πρόσωπο της όταν υποσκάπτει το γεγονός, ψηφίζοντας λευκό. Το άτομο βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της ΔΑΠ, ενώ στην αρχή υποστήριζαν ότι δεν έχουν καμία σχέση, εξού και η στάση της, καθώς είναι γνωστό ότι υποθάλπει στο εσωτερικό της τα αντιδραστικά-ακροδεξιά στοιχεία μέσα στις σχολές.


Η ΚΝΕ οφείλει να πάρει θέση σε αυτό το γεγονός, όχι ψηφίζοντας λευκό όπως έπραξε, αλλά αναγνωρίζοντας και καταδικάζοντας το με υπέρ. Ενώ ο ίδιος ο φοιτητής παρευρέθη στο ΔΣ, παραδέχθηκε και καυχήθηκε για την πράξη του, έχοντας ως δικαιολογία ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να τον αναγνωρίσουν αυτόν ή τις πράξεις του ως φασιστικές, αποφάσισαν να μην πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε τέτοιες λογικές. Έτσι, επωμίζεται το πολιτικό κόστος του να σιγοντάρει τη ΔΑΠ και να μην απομονωθεί ο εν λόγω φοιτητής.

Μέσα σε όλα αυτά βλέπουμε για άλλη μια φορά τη γραφειοκρατική λειτουργία των Διοικητικών Συμβουλίων (ΔΣ), που λειτουργούν με βάση μικροπολιτικά συμφέροντα, παίρνοντας αποφάσεις χωρίς να εκφράζουν την πλειοψηφία του συλλόγου. Η δική μας απάντηση είναι συλλογικοί αγώνες απέναντι σε λογικές ανάθεσης-καταπίεσης-φασισμού με τη Γενική Συνέλευση ως το βασικό μας όπλο και τον φοιτητή στην πρώτη γραμμή των αποφάσεων για τις σπουδές και το μέλλον του.

Φασίστες και λογικές τραμπουκισμού, δεν έχουν θέση στην κοινωνία, στους χώρους εργασίας, στις σχολές και πουθενά!