Ποιοί είμαστε

Μ.ΑΡ.Κ.Σ. σχήμα της Ε.Α.Α.Κ. που δραστηριοποιείται στο Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.

ΜΑΧΟΜΕΝΗ γιατί με συνολικό πολιτικό πρόταγμα παλεύουμε να αποκρούσουμε τα χτυπήματα της πολιτικής που μας θέλει υποταγμένους εργαζόμενους, με πτυχία χωρίς δικαιώματα που δεν παρέχουν μόρφωση και που θέλει μια νεολαία να μην παλεύει για τα δικαιώματα της.
ΑΡΙΣΤΕΡΗ γιατί επιλέγουμε να αγωνιζόμαστε με τους καταπιεζόμενους και όχι με τους καταπιεστές που διαχειρίζονται τις ζωές μας χωρίς να μας λογαρίαζουν. Επειδή σε ότι μας θέλει υποταγμένους απαντάμε με μαζικούς, ενωτικούς, ανυπότακτους αγώνες στη βάση των ευρύτερων κοινωνικών αναγκών. Γιατί τα όνειρά μας δεν χωράνε στο καθεστώς της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αλλά ούτε στα καθεστώτα του «υπαρκτού σοσιαλισμού».
ΚΙΝΗΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ κόντρα στην κίνηση του αστικού πολιτικού συστήματος, του κεφαλαίου και των εκφραστών τους μέσα στη σχολή που μας θέλει σπουδαστές χωρίς άποψη και χωρίς παρέμβαση σε ότι συμβαίνει στη σχολή μας και την κοινωνία.

ΕΝΙΑΙΑ γιατί παλεύει σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ μέσα από Γενικές Συνελεύσεις με κοινά αιτήματα, καταφέρνοντας να συνενώσει τους φοιτητές με τους σπουδαστές διεκδικώντας Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση με ένα πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο και όλα τα επαγγελματικά-εργασιακά δικαιώματα σε αυτό. Για δημόσια και δωρεάν παιδεία – σίτιση - στέγαση για όλους. Ενάντια στους δύο κύκλους σπουδών, τις διδακτικές μονάδες, ιδιωτικά /μη κρατικά πανεπιστήμια και Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών (ΚΕΣ), ενάντια στο μέλλον της ανεργίας και των μισθών πείνας που ετοιμάζουν Κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ κεφάλαιο, διεκδικώντας την ανατροπή τους και τα σύγχρονα δικαιώματα μας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από κόμματα, μεγαλοκαθηγητάδες, πρυτάνεις – προέδρους και την επίσημη πολιτική. Χωρίς «φωτισμένους καθοδηγητές» και έτοιμες κομματικές γραμμές. Μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, τα σχήματα σε κάθε σχολή και πανελλαδικά συντονιστικά, η Ε.Α.Α.Κ αποφασίζει πως παρεμβαίνει στις σχολές από τη σκοπιά των αναγκών και των δικαιωμάτων της νεολαίας και των εργαζομένων.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ γιατί επιλέγουμε να αγωνιζόμαστε με τους καταπιεζόμενους και όχι με τους καταπιεστές που διαχειρίζονται τις ζωές μας χωρίς να μας λογαριάζουν. Επειδή σε ότι μας θέλει υποταγμένους απαντάμε με μαζικούς, ενωτικούς, ανυπότακτους αγώνες !